![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Jídla z jednoho hrnce mají samé výhody. Jsou rychle hotová, krásně se v nich propojí chutě všech použitých surovin, nejsou náročná na přípravu a při vaření spotřebujete jen minium nádobí. Taková jídla navíc chutnají skvěle dokonce i bez masa. Nevěříte? Inspirujte se našimi recepty pro perfektní vegetariánskou večeři, ve které vás maso ani nebude chybět.
Příprava: 30 minut
Suroviny:
Postup: Orestujte nejprve cibuli spolu s česnekem, poté přidejte zeleninu (mrkev a brambory). Osolte, ochuťte kořením, zalijte vývarem a nechte asi 20 minut dusit za občasného míchání, dokud není zelenina měkká. Na závěr přidejte plechovku fazolí a ještě krátce povařte.
Příprava: 10 minut
Pečení: 1 hodina
Suroviny:
Postup: Suroviny umístěte do jednoho hrnce, přidejte trochu vody nebo zeleninového vývaru tak, aby hladina tekutiny cca o 2 cm přesahovala obsah hrnce a nechte zhruba hodinu péct v troubě.
Příprava: 30 minut
Pečení: 20 minut
Suroviny:
Postup: Uvařte brambory a brokolici, brambory nakrájejte na tenké plátky a brokolici rozdělte na růžičky. Větší hrnec nebo zapékací misku vymažte olejem a vyskládejte postupně vrstvu brambor, brokolice a cibule. V misce vidličkou smíchejte nastrouhaný sýr s vejci, trochou soli a pepře a vzniklou směs vlijte na brambory. Posypte bylinkami a na vrch poklaďte plátky rajčat. Nechte zapéct cca 20 minut, aby se sýr příjemně roztekl.
Příprava: 30 minut
Suroviny:
Postup: V hrnci rozpálíme olej, osmahneme cibuli a postupně přidáváme očištěnou a nakrájenou zeleninu a bylinky. Necháme dusit, ochutíme pepřem a solí. Podáváme s pečivem či bramborami.
5. Cuketové rizoto
Příprava: 30 minut
Suroviny:
Postup: V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme cibuli a přidáme rýži. Necháme cca 2 minuty restovat na sucho, postupně po trochách přidáváme vývar a necháme rýži nasáknout. Přiléváme víno. Jakmile je rýže měkká, přidáme nastrouhanou cuketu, česnek a bazalku. Ochutíme solí a pepřem, necháme ještě cca 10 minut provařit. Na závěr přisypeme parmazán a ihned podáváme.